Rauta raskausaikana

Raskauden aikana raudan tarve kasvaa merkittävästi, sillä rautaa kuluu paljon niin sikiön kuin äidinkin tarpeisiin ja raudalla onkin tärkeä rooli uuden pienen ihmisen tekemisessä.

 

Uutiset

25-7-2023
Rautapitoisuuksillasi on suuria vaatimuksia ja jopa yhdellä seitsemästä naisesta kehittyy raudanpuuteanemia raskauden aikana.

Miksi rautapitoisuuksia on hyvä huomioida raskauden aikana?


Rautapitoisuuksillasi on suuria vaatimuksia ja jopa yhdellä seitsemästä naisesta kehittyy raudanpuuteanemia raskauden aikana.

Raudan merkitys raskauden aikana

Raskauden aikana raudan tarve kasvaa merkittävästi, sillä rautaa kuluu paljon niin sikiön kuin äidinkin tarpeisiin ja raudalla onkin tärkeä rooli uuden pienen ihmisen tekemisessä. Kehosi tarvitsee ylimääräistä rautaa uusien elinten tekemiseen, istukan tukemiseen ja valmistautumiseen synnytykseen ja imetykseen. Rauta edesauttaa lasten normaalia kognitiivista kehittymistä ja solujen jakautumista.

Miksi menetämme rautaa enemmän raskauden aikana?

Raskauden aikana kiertävän veren määrä lisääntyy noin 40 %. Veriplasman määrä lisääntyy enemmän kuin punasolujen määrä, jonka vuoksi seuraa veren laimeneminen. Lisääntyvä punasolutuotanto vaatii rautaa, jota kuluu eritoten loppuraskaudessa myös sikiön punasolutuotantoon.

Raudanpuutteen ja raskauden oireet

Useat raudanpuutteen oireet ovat myös tyypillisiä raskausoireita. Lisäksi tulevan äidin elämästä voi löytyä muitakin väsyttäviä tekijöitä kuin raudanpuute. Mikäli oireet alkavat häiritä päivittäistä elämääsi ja muuta syytä näille ei löydy, kannattaa keskustella lääkärin kanssa.

BlueIronin tuotteet avuksi elämäsi tärkeimpinä hetkinä

Tuotteemme ovat turvallisia raskaus- ja imetysaikana. BlueIronin tuotteet ovat lisäksi vatsaystävällisiä, joten vältät tyypillisimmät oireet, kuten vatsanväänteet, kivut ja ripulin. Suosittelemme keskustelemaan neuvolassa tai lääkärisi kanssa ennen rautavalmisteen aloittamista.