YHTEISTYÖ: 
4 syytä mittauttaa rautavarastosi

Listasimme neljä syytä miksi sinun kannattaa mittauttaa rautavarastosi

 

Uutiset

15-9-2023
Kärsitkö raudanpuutteen oireista? Oletko raskaana tai imetätkö? Mikäli omat rautavarastot mietityttävät kannattaa nämä käydä mittauttamassa. Puhti tarjoaa asiakkailleen erilaisia tutkimuspaketteja raudanpuutteeseen.

4 syytä tutkituttaa rautavarastot

Kärsitkö raudanpuutteen oireista? Oletko raskaana tai imetätkö? Mikäli omat rautavarastot mietityttävät kannattaa nämä käydä mittauttamassa. Puhti tarjoaa asiakkailleen erilaisia tutkimuspaketteja raudanpuutteeseen.

1. Oireiden selvittely lääkärin kanssa

Riittävällä raudan saannilla voidaan turvata tehokkaasti normaali vireystila ja jaksaminen. Riittävät rauta-arvot auttavat pysymään virkeänä ja terveenä. Mikäli siis kärsit raudanpuutteen oireista, kannattaa näistä keskustella lääkärisi kanssa.

2. Raudan heikko imeytyminen elimistössä

Vaikka rautaa saadaan ruoasta, voi sen imeytyminen elimistössä olla heikkoa. Rauta imeytyy elimistöön ohutsuolesta, joten ohutsuolella on tärkeä merkitys elimistön rautamäärien säätelyssä. Esimerkiksi keliakia ja muut imeytymisen häiriöihin liittyvät tilat voivat vaikuttaa raudan imeytymiseen. Ruoan raudasta imeytyy keskimäärin vain 15% elimistöön.

3. Anemian ennaltaehkäisy

Normaalit rauta-arvot auttavat ehkäisemään anemiaa. Testien avulla pystytään myös arvioimaan onko kyseessä raudanpuuteanemia vai jokin muu anemia. Raudanpuuteanemian tavallisimpia oireita ovat väsymys ja heikentynyt fyysinen suorituskyky.

4. Kuulut riskiryhmään

Mikäli kuulut raudanpuutteen riskiryhmiin kannattaa ferritiinin mittauksia harkita. Raudanpuutteen riskissä olevat ovat raskaana olevat, vanhukset ja verenluovuttajat. Myös tiukka kasvisruokavalio tai suolistosairaudet voivat altistaa rautatasojen heikentymiseen.

Tutustu Puhdin rauta-arvoihin liittyviin mittauksiin heidän verkkosivuillaan. Käyttämällä koodia blueiron10 saat seuraavasta mittauksesta -10%. Alennuskoodi on voimassa lokakuun loppuun asti.